Ons team

Machteld Koetsier
In 1992 is Machteld Koetsier afgestudeerd en na een periode van verschillende dienstverbanden in 1995 werkzaam als praktijkeigenaar. De eerste 17 jaar op de Koninginneweg en nu sinds 2 jaar op de eerste Schinkelstraat.

Zij is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met rug-, nek- en hoofdpijnklachten of klachten die een relatie hebben met de wervelkolom.

Tevens veel ervaring met reumatische aandoeningen, lid van reuma netwerk, en behandelen van de oudere mens in al zijn facetten.

Daarnaast heeft zij verschillende cursussen afgerond zoal: Mulligan mobilisaties, medical taping, nekklachten de key-lesions, revalidatie na kruisband laesie, RSI preventie, core-stability training bij lage rugklachten en NLP practioner.

Op dit moment zit ze in de afrondende fase van de opleiding tot oedeem therapeut.

Maurits Ypma
In 1978 rondde Maurits de toen bekende opleiding Leffelaar aan de Lairessestraat af en na enkele waarnemingen heeft hij in 1981 de praktijk aan de Koninginneweg 157 geopend. Omdat studeren zijn hobby is begon hij al snel met interessante aanvullende cursussen zoals Manuele therapie volgens Marsman, methode Cyriax en de uitgebreide cursus Mckenzie, een rug concept uit Nieuw Zeeland. Zeer verrassend en vernieuwend t.o.v. de toen huidige ideeën over rug en nek klachten, hij werkt er nog steeds mee.

Daarnaast volgde hij de opleiding Bourdiol en maakte over een periode van vele jaren aangepaste zolen. De cursus Mulligan en Kinesio Taping volgde. Tussendoor heeft hij de deeltijd studie kunstgeschiedenis aan de UVA gedaan, met als afstudeer richting nieuwste tijd.

In 1990 kwam Maurits in dienst van Scapinoballet Rotterdam, waar hij nog steeds als vaste fysiotherapeut werkzaam ben. Dansblessures zijn zijn specialiteit.

Ondertussen volgde hij de opleiding tot neurolinguistisch practioner.

Inmiddels is hij ook alweer 10 jaar werkzaam als acupuncturist, volgde zijn opleiding aan de TCMA en beoefent tevens cupping en dry needling. De opleiding tot oor acupuncturist heeft hij net afgerond.

Roland van der Putten
In juni 2008 is Roland cum laude afgestudeerd als acupuncturist aan de TCMA te Amsterdam. Sindsdien werkt hij als acupuncturist binnen de fysiotherapiepraktijk tegenwoordig gevestigd in de Eerste Schinkelstraat 26 te Amsterdam.

Sinds 2009 maakt hij ik ook deel uit van het docententeam van de TCMA (opleiding voor acupunctuur.

De weg om te komen waar hij nu is was een beetje om.... Na de middelbare school (1991) was hij ervan overtuigd dat hij het leger in wilde. Hij heeft daar enkele jaren gewerkt en onder andere geleerd om les te geven. Door een blessure kwam hij echter in een revalidatietraject en heeft toen besloten dat het roer om moest: hij ging weer studeren.

 In 2000 heeft hij zijn diploma voor fysiotherapie behaald aan de Hoge School Arnhem en Nijmegen. Na wat omzwervingen werkt hij sinds 2005 als zelfstandig fysiotherapeut in Amsterdam. Mensen actief begeleiden met oefentherapie, opdat men vooral zichzelf geneest, staat bij hem als fysiotherapeut voorop. In de praktijk kwam hij echter regelmatig situaties tegen waarbij fysiotherapie niet de volledige oplossing bood. Op zoek naar verbreding van zijn visie is hij vervolgens een opleiding voor acupunctuur gaan doen. Door de kennis en kunde die hij in beide studies heeft opgedaan te combineren, probeert hij tot bredere oplossingen te komen, waardoor de patiënt meer controle krijgt over zijn eigen gezondheid. Naast een verregaande mate van geïnteresseerd en nieuwsgierigheid, vloeit zijn gedrevenheid in het zoeken naar oplossingen voort uit het revalidatieproces dat hij ooit zelf doorlopen heeft.

Annet Meerman
Binnen de praktijk houdt Annet zich bezig met Manuele Therapie.
Na haar opleiding fysiotherapie in de jaren ’80 begon ze in 2000 met de opleiding Manuele Therapie en aansluitend deed zij de verkorte Master opleiding.
Het snelle en soms spectaculaire effect van een manueel therapeutische behandeling spreekt haar aan. Daarnaast heeft zij veel aandacht voor het gericht trainen van de betrokken spiergroepen om herhaling van de klacht te voorkomen.

Haar aandachtsgebieden zijn nek- en rugklachten en klachten als gevolg van artrose aan heup en knie.

Annet heeft zich daarnaast gespecialiseerd in het geven van “gesuperviseerde looptherapie” voor mensen met Perifeer Arterieel Vaatlijden (sPAV, claudicatio intermittens of etalagebenen). Zij is lid van ClaudicatioNet.