Historie

1 februari 2016 was een feestelijke datum. De praktijk bestond toen 35 jaar.
Ik ben de praktijk begonnen op de Koninginneweg 157 samen met mijn toenmalige collega Atty Heijn. De maatschap  heette toen: Praktijk voor Fysio en Manuele therapie Koninginneweg.
Na 14 jaar zijn wij naar een groter pand verhuisd op de Koninginneweg,  nummer 265, naast het voormalige postkantoor en het pand waarin nu het Zwarte Fietsen plan is gevestigd.
Een karakteristieke Amsterdam oud zuid praktijk, waar ook inmiddels acupunctuur werd beoefend.  En yoga  door Wies Breukel werd verzorgd. In deze periode hebben wij een flinke uitbreiding ondergaan. Machteld Koetsier kwam in de maatschap. En vervolgens kwamen in de loop der jaren Roland van der Putten en Annet Meerman erbij. Met ons vieren vormen wij nu de huidige maatschap.
Uiteindelijk  waren wij uit ons jasje  gegroeid op de Koninginneweg en werd het tijd voor een  verandering. Samen met de huisartsen op de Schinkelkade, F.P.A. Laven en S.Visser werd naar een nieuwe ruimte gezocht. Uiteindelijk viel het oog op het voormalige buurtcentrum:  De Meerpaal.
Na een ingrijpende verbouwing van een half jaar was de feestelijke opening in september 2013 een feit. Een strakke grotere praktijk met meer behandelkamers en een uitgebreide fitnessruimte. Kortom een volwaardige praktijk, uitgerust voor de steeds hogere eisen van de verzekeraars.

Tekst, Maurits Ypma, fysiotherapeut, acupuncturist.